AKTUELNO

Zaplenjeno je 128,5 kilograma droge, 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača "zolja", 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi, saopštio je MUP.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je sve pripadnike policije koji su, kako je rekao, u prethodnih sedam dana napornim radom i aktivnostima zaplenili veliku količinu narkotika i oružja.

Pripadnici policije su u prethodnih sedam dana uspeli da uhapse 139 lica, od toga 96 lica koja su uhapšena zbog prodaje i posedovanja narkotika i od njih je oduzeto skoro 129 kilograma droge. Takođe, uhapšena su i 43 lica zbog posedovanja i prometa oružja i municije. Na teritoriji Beograda, Subotice, Šapca i Zrenjanina otkriveno je sedam ilegalnih laboratorija, među kojima i one za uzgajanje halucinogenih pečuraka koje su posebno retke - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije

Što se zaplene naoružanja tiče, on je rekao da je oduzeto je 56 pušaka među kojima više automatskih, 36 pištolja i revolvera, dva raketna bacača "zolja", 6 bombi i preko 5.000 komada municije.

Ministar Stefanović je, kao značajnu stvar, posebno istakao oduzimanje 14,5 kilograma eksploziva, od čega je 11 kilograma oduzeto posebnom aktivnošću ljudi iz SBPOK-a u fabrici 'Krušik', gde je jedan od zaposlenih pokušao da iznese i proda više od 11 kilograma vojnog eksploziva ogromne razorne moći.

- Želim da se zahvalim ljudima iz policije koji su ovako dobrim radom pokazali da ne postoji period kada ne rade, da policija u svakom trenutku hoće da pokaže da je posvećena borbi protiv trgovine narkoticima i naoružanjem i da ćemo i u narednom periodu biti posvećeni ovim zadacima kojima činimo da Srbija bude stabilnija i bezbednija - zaključio je ministar Stefanović.

Pročitajte još: MINISTAR STEFANOVIĆ ZA PINK: Skidanje poternice za Haradinajem još jedan dokaz DVOSTRUKIH ARŠINA prema Srbiji! (VIDEO)

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

'